Marsala Home Tekstil, Dijital Dönüşüm Yolculuğuna Güncel Yazılım ile Başladı

Yatak Kumaşı üretimi için uzman kadrosu ile kısa bir süre önce kurulan Marsala Home, tüm süreçlerini uçtan uca dijital çözümler ile takip ve kontrol etmeyi hedeflemektedir. Bu bağlamda, profesyonel olarak, çeyrek asırdır Tekstil Sektörüne dijital çözümler sunan Güncel Yazılım ile dönüşüm yolculuğuna başlamıştır.

Proje künye bilgileri:

Proje Adı: Marsala Home MES ve ERP Projesi
Proje yöneticisi: Servet AYDIN
Proje süresi: 2 ay
Proje yılı: 2021
Kullanıcı sayısı: 60


Fonksiyon/Çözüm Kapsamı:

MES Çözümleri, Numune, Ürün Ağacı, Kartela, Maliyet, Pazarlama Siparişleri, Firma Fiyat Listesi, Stok ve Ambar Takibi, Satın Alma, Ön Kabul İşlemleri, Laboratuvar, Planlama (Çizelgeleme, Görsel Gantt), Üretim, Saha Uygulamaları, Kalite Kontrol, Arıza ve Bakım, Sevkiyat, Raporlama ve Dashboard.

Müşteri Bilgi:

Marsala Home, kısa süre önce Bursa nilüfer organize sanayi bölgesinde 25 Milyon Mt. Yıllık kapasitesi ve uzman kadrosu ile Yatak Kumaşı üretimi için kurulmuştur. Sektörün önde gelen temsilcilerini bünyesine alarak piyasaya hızlı bir giriş yapmıştır.

Üretimlerinin %85 ten fazlasını İhraç etmek isteyen Marsala Home, kısa zamanda Avrupa, Kuzey Afrika, Güney Amerika, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri gibi kilit ülkelerde dünya çapında acenteler ve distribütörler oluşturma hedefindedir.

Projenin kapsamı Marsala Home fabrikasında WiLoom MES sisteminin kurulmasının yanı sıra, ileri izlenebilirliğin ve siparişten sevkiyata kadar bilgi ve malzeme akışının sistemsel olarak tek bir yazılım üzerinden yönetiminin sağlanması için Leo Textile ERP ürününün kullanılmasıdır.

Yerinde analiz, uyarlama ve eğitim çalışmaları ile projede, şirketimiz tarafından geliştirilen WiLoom IOT sistemi ve Leo Textile ERP yazılımı kurulumları gerçekleştirilmiştir.

2021 Temmuz ayında başlayan proje 2021 Eylül ayında Marsala Home yönetiminin desteği ve proje ekiplerinin özverisi ile başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Elde Edilen Başlıca Faydalar;

  • Numune süreçlerinin sistem üzerinden takibi
  • Numune süreci ile ürün ağacı, rota ve proses reçetelerinin tanımlanması
  • Sistem üzerinden standart maliyetin ve fiyat listelerinin oluşturulması
  • Üretim emirlerinin sistemden otomatik olarak alınması, üretim emirlerinin sahaya desen, rapor, çizim vb. belgelerle verilmesi
  • İş emirlerinin Gantt Şeması üzerinden operasyon yüklemelerinin yapılması,
  • WiLoom IOT sistemi ve saha uygulamaları ile üretimin online olarak izlenmesi, randıman ve duruşların takip ve raporlaması,
  • Sahada kurulu bilgisayarlar ile üretim süreçlerinin ve malzeme kullanımının izlenmesi,
  • El terminalleri vasıtası ile stoklama, adresleme ve sevkiyat işlemlerinin yapılması, mal kabul aşamasında ham madde kabul testleri ve mamul kalite kontrol işlemlerinin yapılması,
  • Ham maddeden mamul ürüne her aşamada lot takibi yapılarak geriye yönelik izlenebilirlik ve üretim takibinin gerçekleştirilmesi,
  • Süreç faaliyetleri ile ilgili Günlük – Haftalık – Aylık raporları oluşturulabilmekte ve otomatik mail gönderim sistemi ile oluşturulan kurallara göre ilgili kullanıcılara ulaştırılması.

bir yorum bırakın