Tüm Hatları ile KÜÇÜKÇALIK ERP Projesi ve Dijital Dönüşüm Çalışması Tamamlandı!

Küçükçalık Tekstil işletmelerinde; iplik üretim, dokuma, brode, boya, baskı, kaplama ve konfeksiyon hatları ile birlikte uçtan uca takip artık Leo Textile ile yapılıyor…

665 dokuma tezgâhı ile birlikte günlük 200.000 metre üretim kapasitesine sahip çözgü ve dokuma işletmesinin tüm adımlarının takibi, iplik üretim süreçleri, mamul kumaş adımları ve konfeksiyon süreci tek bir çatı altında takip edilmeye başlandı.

Küçükçalık grubunun ayda 2000 tonun üzerinde POY, FDY, tekstüre, bükümlü iplik motheryarn, bicomponent üretimleri yapılan Sakarya’ daki KFS Sentetik işletmesi ile başlayan proje süreci; Küçükçalık Tekstil’ in İnegöl’ de yer alan iplik ve dokuma işletmesi ile devam etti. Bu etapların tamamlanması ile birlikte 2019 yılında yine İnegöl’ de yer alan brode işletmesi projeye dahil edildi. Son olarak da 2020/2021 dönemlerinde Küçükçalık Tekstil’ in merkezi olan boya, baskı, kaplama ve konfeksiyon işletmeleri de proje kapsamına alınıp tamamlandı. ERP projesi dışında armürlü ve jakarlı tüm dokuma tezgahlarının WiLoom otomasyon projesi de yapılarak ERP yapısı ile entegrasyonu sağlandı.

İplik Üretim

Cips, masterbatch ve yardımcı kimyasal girişleri ile başlayan iplik üretim serüveni, tekstüre ve büküm hatlarıyla devam etmektedir. Tüm bu hatların gantt üzerinden üretim takibi yapılabilmektedir

Brode

Perdelik kumaş üretimi için hazırlanan özel kurgular ile brode işletmesi uçtan uca takibin bir parçası olmuştur.

Dokuma

Ham kumaş siparişleri ile birlikte tüm çözgü ve iplik ihtiyaçları belirlenmekte; çözgü ve dokuma kumaşların planlaması yapılabilmektedir. Güncel Yazılım’ ın WiLoom Otomasyonu ile yapılan ERP entegrasyonu ile birlikte dokuma işletmesi üretim takibi üst seviyede kontrollü gitmektedir.

Boyahane

Boya, baskı ve terbiye tesisi ham kumaş girişinden ambalajlanmış boyalı kumaşın sevkine kadar tüm aşamalarının bütünsel bir yapıda takibi sağlanmıştır. Görsel gantt ile sipariş durumları rahatça izlenebilmekte ve termin yönetimi sağlanabilmektedir. Parçalı üretim yapısı ve boya-baskı gibi ana işlem hazırlık adımları sayesinde boyahane prosesleri esnek bir yapıda yönetilebilmektedir. Reçete şablonları oluşturularak sipariş bazlı boya ve kimyasal tüketim hesapları lot bazında yapılabilmektedir.

Konfeksiyon

Özel müşteri isteklerine göre yapılan ihtiyaç analizleri ile birlikte sağlıklı bir planlama alt yapısı oluşturulmuştur. Dikim, paket ürünü ve kolileme kurguları ile her ürün formunun ayrı ayrı takibinin yapıldığı konfeksiyon sürecinde aksesuar reçeteleri ile tüm detayların kontrolü tek bir sistem ile sağlanabilmektedir.

Genel Takip

Muhasebe entegrasyonları, dozajlama entegrasyonları ve genel maliyet ve denklik yapıları ile tam bir bütünlük sağlanmıştır. Tüm laboratuvar süreçlerinin de dahil olması ile birlikte işletmenin tüm birimleri tek bir yapı altında yönetilebilmektedir.

 

 

bir yorum bırakın